Ohjeita porontaljojen käsittelyä varten  

Poronnahka on erinomaisen nahan ja eksoottisen matkamuiston raaka-aine. Poro on niitä harvoja eläimiä, joista pystytään hyödyntämään lähes kaikki; nahka, kynnet, sarvet, liha, luut jne. Poronahka on erittäin herkästi pilaantuva, joten sen nylkemisessä ja säilönnässä tulisi olla erittäin huolellinen. On huomiotava, että kaikki raakanahkaan aiheutetut viat laskevat sen arvoa.

  • - Avaa nahka symmetriseksi
  • - Irrota konenylyssä vatsanahka
  • - Poista liiat lihat ja rasvat
  • - Älä anna lintujen ulostamaa nahkoihin
  • - Käytä tarpeeksi suolaa

Vieressä oikella oikein piirretty talja. Alla eräitä nylkyvirheitä:

Epäsymmetrinen avausviilto


Etujalat avattu väärin


© Kemin Nahkatarvike Oy

Yllä oikein piirretty porontalja



Häntäpää avattu väärin; valkoinen reuna puuttuu



Etujalat avattu väärin


Seuraava sivu